El passat divendres 7 de juny #naturaurbana va participar a la primera “Mostra d’iniciatives per la biodiversitat” organitzat per l’equip de La Fàbrica del Sol, de l’Ajuntament de Barcelona, a la Sala Cotxeres del Palau Robert.

Es van presentar un total de deu iniciatives de diferents entitats, empreses i institucions que, com bé diu el nom de la trobada, estan encaminades a l’estudi i protecció de la biodiversitat. Una de les novetats d’aquesta mostra era el seu format, basat en el Pecha Kucha, un sistema que consisteix en presentar un projecte a través de 20 diapositives, 20 segons per a cadascuna, amb un total de 7 minuts per presentació. Això fa que les diapositives tinguin un contingut molt visual i les ponències siguin molt més dinàmiques que en altres formats.

Nosaltres vam presentar #naturaurbana, explicant com vam néixer, què fem i com mirem cap el futur. A més a més, vam ensenyar alguns tuits i vam parlar sobre la nostra presència a les xarxes socials i l’ús que fem d’aquestes. Podeu veure la nostra presentació aquí.

En Jan presenta el projecte de #naturaurbana

En Jan presenta el projecte de #naturaurbana

Un cop es van acabar les presentacions, hi va haver un petit refrigeri i vam poder parlar amb la resta de ponents, tot compartint diferents opinions i propostes. Una de les coses més destacades que es podia comprovar, era la gran necessitat de participació que es volia aconseguir per part de la societat en tots aquests projectes, el que se’n diu “ciència ciutadana”, una manera de fer molt arrelada al Regne Unit. Escurçar distàncies entre investigadors i ciutadans per tal d’unir forces de cara a diverses recerques.

Aquí teniu el llistat amb les entitats participants:

Entitat

Nom de la presentació i del projecte

Ponents
1 SECEM

Els rosegadors i el seu paper ecològic a la natura.

SEMICE Seguimiento de micromamíferos comunes de España”

Andreu Requejo
2 CROMA Els plàtans i la “pell” de la ciutat Josep Lascurain
3 Galanthus Programa de protecció d’aus en edificis

Sergi Garcia

4 Fotografía y Biodiversidad La ciència i els ciutadansBiodiversitat virtual

José Manuel Sesma

Jordi Clavell

5 L’Institut de Ciències del Mar de Barcelona (ICM, CSIC) Què li passa al mar? Necessitem la teva ajuda per a esbrinar-ho!Observadors del mar Joaquim GarrabouElisabetta Broglio
6 L’equip B companyia circense

Anna Saperas i acompanyant

7 La ciència al teu món La ciència al teu mónCom els organismes s’adapten a l’ambient?

Josefa González

8 La Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) Tots podem participar en un projecte de recerca naturalista!Els grups de recerca participativa de la institució catalana d’història naturaL

Josep Germain

9 L’Institut Català d’Ornitologia (ICO) Quins ocells nidifiquen a Barcelona ?

Raül Aymí

10 Natura urbana

Jan Martínez Alonso

Ja per acabar, volem agrair l’amabilitat de la gent de La Fàbrica del Sol per haver comptat amb nosaltres en aquesta mostra, i també a tots aquells que formeu part de la xarxa de naturalistes urbans: sense vosaltres, res d’això seria possible.

Ja som 900 naturalistes urbans, piulem #naturaurbana!

Equip de #naturaurbana.